Podzimní Flora 2016 je úspěšně za námi

Podzimní Flora 2016 je úspěšně za námi

Podzimní Flora 2016 je úspěšně za námi - Plné sklepy a spíže přivábily na podzimní Floru přes 25 tisíc návštěvníků. Plné sklepy a spíže Plné sklepy a spíže - takové bylo hlavní motto letošní poslední, podzimní etapy zahradnické výstavy a veletrhu Flora Olomouc. Během čtyř dnů prošlo branami Výstaviště Flora Olomouc kolem 25,5 tisíce návštěvníků včetně držitelů čestných a volných vstupenek. Je to zhruba o pětistovku méně než vloni, konečná čísla se ale budou ještě upřesňovat podle výsledků prodeje online vstupenek přes internet.
Flora Olomouc - podzim - již pojedenadvacáté Letošní 21. ročník celonárodní výstavy ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků Flora Olomouc - podzimní etapa, nad kterým opět převzal záštitu ministr zemědělství Marian Jurečka, doplnily už tradičně oblíbený festival gastronomie a nápojů Olima a také Podzimní zahradnické trhy. Motto podzimní Flory znělo tentokrát Plné sklepy a spíže a v tomto duchu se nesla i hlavní expozice v největším pavilonu A. Návštěvníci si tak mohli vychutnat rozmanité barvy i vůně toho nejlepšího ovoce a zeleniny od špičkových tuzemských producentů - členů Zelinářské unie Čech a Moravy a Ovocnářské unie ČR - uloženého po sklizni ve špajskách a sklípcích. Přístavba pavilonu A opět patřila společné expozici Českého zahrádkářského svazu s ovocem, zeleninou, prodejem burčáku a vín, výstavkou hub a také vyhledávaným poradenstvím. Degustace vín, Flora košt Na galerii pavilonu potěšily návštěvníky oblíbené Dny moravských vín s řízenými degustacemi vedenými zkušenými odborníky-sommeliéry. V sobotu ve 13 hodin pak byly na scéně Samba u palmového skleníku vyhlášeny výsledky 13. ročníku Grand Prix ovocných destilátů Flora košt. Letos se do soutěže přihlásilo 270 vzorků z nejrůznějších koutů Čech, Moravy i Slezska, což znamenalo vzhledem k nepřízni počasí pro domácí pěstitele spíše slabší ročník. Mezi vítězi v deseti kategoriích si nejčestnější místo nalezla hruškovice pana Miroslava Vaculíka z Vřesovic. „Je to pro mě velká čest, že jsem toto ocenění ve zdejší odborné soutěži získal. Už dříve se mi zde podařilo vyhrát některé z jednotlivých kategorií, tentokrát jsem ale poprvé uspěl v celkovém pořadí. Olomoucká Flora je pro mě takovou srdeční záležitostí,“ vyznal se vítěz Miroslav Vaculík. Nejen on si však z podzimní Flory odnesl ocenění za svou produkci. Své ceny převzali také ovocnáři a zelináři a předány byly rovněž diplomy v nejprestižnějších kategoriích: Pohár ředitele Výstaviště Flora Olomouc získaly Pavla Bukolská a Hana Tunková za architektonické ztvárnění hlavní expozice v pavilonu A na téma Plné sklepy a spíže, cenu předsedy představenstva společnosti Výstaviště Flora Olomouc Východočeská ovocnářská unie za dlouholetou spolupráci a Čestné uznání ředitele výstaviště Flora Olomouc pánové Vítězslav Bičík, Bronislav Hlůza a Pavel Koudelný za obsažné a estetické uspořádání letošní výstavy hub. Výsledky soutěží prestižních potravinářských značek kvality Na podzimní Floře byly rovněž prezentovány výsledky soutěží prestižních potravinářských značek kvality Klasa, Regionální potravina Olomouckého kraje a Výrobek OK. Ceny si odnesly mimo jiné třeba pivo Chomout Režná Bára z chomoutovského pivovaru Chomout nebo kachní…

Ohodnoťte článek

User Rating: 4.32 ( 77 votes)
0

Podzimní Flora 2016 je úspěšně za námi – Plné sklepy a spíže přivábily na podzimní Floru přes 25 tisíc návštěvníků.

Plné sklepy a spíže

Plné sklepy a spíže – takové bylo hlavní motto letošní poslední, podzimní etapy zahradnické výstavy a veletrhu Flora Olomouc. Během čtyř dnů prošlo branami Výstaviště Flora Olomouc kolem 25,5 tisíce návštěvníků včetně držitelů čestných a volných vstupenek. Je to zhruba o pětistovku méně než vloni, konečná čísla se ale budou ještě upřesňovat podle výsledků prodeje online vstupenek přes internet.

Flora Olomouc – podzim – již pojedenadvacáté

Letošní 21. ročník celonárodní výstavy ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků Flora Olomouc – podzimní etapa, nad kterým opět převzal záštitu ministr zemědělství Marian Jurečka, doplnily už tradičně oblíbený festival gastronomie a nápojů Olima a také Podzimní zahradnické trhy. Motto podzimní Flory znělo tentokrát Plné sklepy a spíže a v tomto duchu se nesla i hlavní expozice v největším pavilonu A. Návštěvníci si tak mohli vychutnat rozmanité barvy i vůně toho nejlepšího ovoce a zeleniny od špičkových tuzemských producentů – členů Zelinářské unie Čech a Moravy a Ovocnářské unie ČR – uloženého po sklizni ve špajskách a sklípcích.

Přístavba pavilonu A opět patřila společné expozici Českého zahrádkářského svazu s ovocem, zeleninou, prodejem burčáku a vín, výstavkou hub a také vyhledávaným poradenstvím.

Degustace vín, Flora košt

Na galerii pavilonu potěšily návštěvníky oblíbené Dny moravských vín s řízenými degustacemi vedenými zkušenými odborníky-sommeliéry. V sobotu ve 13 hodin pak byly na scéně Samba u palmového skleníku vyhlášeny výsledky 13. ročníku Grand Prix ovocných destilátů Flora košt. Letos se do soutěže přihlásilo 270 vzorků z nejrůznějších koutů Čech, Moravy i Slezska, což znamenalo vzhledem k nepřízni počasí pro domácí pěstitele spíše slabší ročník. Mezi vítězi v deseti kategoriích si nejčestnější místo nalezla hruškovice pana Miroslava Vaculíka z Vřesovic. „Je to pro mě velká čest, že jsem toto ocenění ve zdejší odborné soutěži získal. Už dříve se mi zde podařilo vyhrát některé z jednotlivých kategorií, tentokrát jsem ale poprvé uspěl v celkovém pořadí. Olomoucká Flora je pro mě takovou srdeční záležitostí,“ vyznal se vítěz Miroslav Vaculík.

Nejen on si však z podzimní Flory odnesl ocenění za svou produkci. Své ceny převzali také ovocnáři a zelináři a předány byly rovněž diplomy v nejprestižnějších kategoriích: Pohár ředitele Výstaviště Flora Olomouc získaly Pavla Bukolská a Hana Tunková za architektonické ztvárnění hlavní expozice v pavilonu A na téma Plné sklepy a spíže, cenu předsedy představenstva společnosti Výstaviště Flora Olomouc Východočeská ovocnářská unie za dlouholetou spolupráci a Čestné uznání ředitele výstaviště Flora Olomouc pánové Vítězslav Bičík, Bronislav Hlůza a Pavel Koudelný za obsažné a estetické uspořádání letošní výstavy hub.

Výsledky soutěží prestižních potravinářských značek kvality

Na podzimní Floře byly rovněž prezentovány výsledky soutěží prestižních potravinářských značek kvality Klasa, Regionální potravina Olomouckého kraje a Výrobek OK. Ceny si odnesly mimo jiné třeba pivo Chomout Režná Bára z chomoutovského pivovaru Chomout nebo kachní stehýnka ve vlastním sádle pečená z Bezchlebovy rodinné konzervárny Via Delicia.

Navštívili jste také letošní podzimní jedenadvacátou Floru? A líbila se Vám? My jsme ji navštívili s fotoaparátem a reportáž pro Vás připravujeme. Těšte se tedy na další článek k uplynulé podzimní etapě – třeba právě Vy, kdo jste se z nějakého důvodu nezastavili

Součástí podzimní Flory byla také výstavka drobných domácích zvířat.

V termínu 20.10. až 3.11.2016 je Flora doplněna také o akci Rozkvetlé památky, zde malá fotografická ukázka.

Podzimní Flora 2016 je úspěšně za námi – oficiální video .

Předcházející jarní a letní Flora 2016

Pokud se chcete mezitím podívat na to, jak vypadala jarní a letní Flora 2016, můžete ZDE:

Flora Olomouc – jaro 2016 – pocta Karlu IV.

Flora Olomouc – jaro 2016 – pocta Karlu IV.

Letní Flora Olomouc 2016

Jaká byla letní Flora 2016?

Také čtěte

Share this: